Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România lansează campania „ FĂRĂ RASIȘTI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI!”, o inițiativă prin care tinerii romi cer atât alegătorilor, cât și candidaților politici să fie demni și să-și asume că și romii sunt parte a României.

În perioada aceasta pandemică, în care sănătatea primează ca măsură de prevenție a răspândirii viruslui SARS-CoV-2, autoritățile recomandă spălatul pe mâini cât mai des, însă majoritatea comunităților de romi din România nu au acces la apă potabilă. De asemenea, școala online este greu de urmat de către elevi, pentru că aceștia nu au acces la rețeaua de energie electrică.

România are nevoie de un Parlament non-rasist, care să trateze romii în mod incluziv, cu tratament egal și echitate, atât din punct de vedere al serviciilor de locuire (inclusiv infrastructura adiacentă locuirii), al celor educaționale, cât și a celor de sănătate.

Candidații nu au voie să uite că depun următorul #jurământ de credinţă faţă de ţară şi popor:

Jur credinţă patriei mele, România.

Jur să respect Constituţia şi legile ţării.

Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor.

Aşa să mă ajute Dumnezeu!

În acest sens UCTRR a creat o ramă Facebook, pentru poza de profil, prin care personale dornice pot susține campania.