Uniunea Civică a Tinerilor Romi din Romania, Centrul Romilor pentru Interventie Socială și studii Romani CRISS, Centrul de Cercetări Culturale și Sociale Romane Rodimata, Alianța Unitatea Rromilor și Fundația Pod peste Suflete si activista dna. Norica Costache, au adus un omagiu victimelor Holocaustului săvârșit de regimul nazist și de alte regimuri și aliați ai acestora asupra Romilor la Memorialul Holocaustului din Bucuresti.

Așadar, prin evenimentul de marcare a zilei de 2 august – Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului Romilor, ne-am propus să contribuim la cunoașterea de către publicul larg a istoriei romilor, astfel de acțiuni contribuind la conștientizarea și combaterea atitudinilor antirome din România și Europa.

Comemorarea crimelor împotriva umanității și a încălcarii extrem de grave ale drepturilor omului este esențială pentru susținerea cauzelor pacii, reconcilierii, democrației și drepturilor omului în Europa. Holocaustul romilor în Europa merită recunoaștere deplină, proporțional cu gravitatea crimelor regimului nazist și ale altor regimuri, care aveau ca scop eliminiarea fizică a romilor din Europa, precum a evreilor și a altor grupuri minoritare.

#AmenNaBistras