Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România este o organizație neguvernamentală de tineri romi, de interes public, înființată în luna aprilie 2014, având sediul în Cluj Napoca.

Misiunea U.C.T.R.R. este promovarea intereselor tinerilor romi din România în context național și European în spiritual valorilor democratice al echității sociale și drepturilor cetățenești.

În prezent, U.C.T.R.R. are peste 200 de membri simpatizanți, colaborează cu ONG-uri, voluntari și grupuri de inițiativă din orașe/centre universitare din toată țara (Timișoara, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Iași, Brăila, Oradea, Botoșani, București) și urmează să adere alte organizații, voluntari, activiști, indivizi care sunt interesați de activitățile și proiectele U.C.T.R.R.-ului.

U.C.T.R.R. reprezintă cea mai mare rețea de tineri romi din România, fiind o sursă importantă pentru tinerii romi, dar și o voce comună și puternică privind situația actuală a tinerilor romi, venind în sprijinul acestora, contribuind, totodată, la ameliorarea imaginii negative a romilor, atât în mass-media, cât și în societatea românească.