Forumul Tinerilor Romi din România

Ediția a II-a 2017

Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România (UCTRR) împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, organizează, cea de a II-a ediție a Forumului Tinerilor Romi din România sub egida Forumului pentru Drepturile Tinerilor, ce va avea loc la Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, din București, în perioada 5 – 10 decembrie 2017.

Evenimentul Forumul Tinerilor Romi din România, ediția a II-a, se desfășoară pe parcursul a 6 zile și se adresează tinerilor romi și neromi cu vârste cuprinse între 18-35 de ani.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 06.12.2017, la care vor fi prezenți invitați speciali, reprezentanți ai guvernului și ai ambasadelor, precum și reprezentați ai societății civile rome și ai organizațiilor de tineret rome.

Prin acest proiect se dorește dezvoltarea de noi parteneriate între societatea civilă, instituțiile publice și organizațiile de tineret rome sau tineri romi, creșterea gradului de cunoștințe a tinerilor romi în legătură cu societatea civilă de tineret din România, dezvoltarea unei rețele de tineri romi care să fie active și să lupte împotriva rasismului.

La eveniment vor fi prezenți peste 100 de tineri romi și neromi din toată țara, care vor participa la workshopuri și dezbateri pe teme de interes precum: Participarea civică și implicarea tinerilor în elaborarea politicilor de tineret; Combaterea discriminării și rasismului față de romi; Romii între egalitate și echitate.

Comunicat de presa – Forumul Tinerilor Romi din Romania 2017

Declaratie tinerilor participanti la evenimentul : Forumul Tinerilor Romi din Romania 2017