În perioada 15 – 18 mai 2019, Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România, în parteneriat cu Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii – Romani Criss, organizează în București, cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor Romi din România.

Forumul se adresează, în special, tinerilor romi, cu vârste cuprinse între 18-35 de ani. La deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc în data de 16 mai 2019, vor participa peste 40 de tineri romi și neromi din țara, reprezentați ai Guvernului României, ai societății civile, ai rețelelor de tineret din România, beneficiarii programului de burse memoriale Livia Plaks, precum și finanțatorul programului Livia Plaks, domnul profesor universitar Andrew H. Plaks.

În cadrul evenimentului vor avea loc workshopuri și dezbateri pe teme de interes pentru tinerii care activează în cadrul organizaţiilor neguvernamentale, precum:

Lupta împotriva discriminării în școli și universități”

Implicarea civică a tinerilor romi”

și

“Dezvoltarea personală a tinerilor romi”.

Evenimentul este susținut în cadrul Programului de Burse Memoriale „Livia Plaks”, derulat în parteneriat de U.C.T.R.R. și Romani CRISS, cu sprijinul IREX – International Research and Exchanges Board. Prin acest proiect se dorește dezvoltarea unei rețele de tineri romi care să fie activă și să lupte împotriva rasismului, prezentarea programului Livia Plaks și celebrarea zilei de 16 mai – Ziua Rezistenței Romilor, un moment istoric foarte important, în vederea conștientizării consecințelor acțiunilor discriminatorii și rasiste împotriva romilor.